V Topoľčiankach policajti zastavili auto s mužom, ktorý bol v minulosti za drogy stíhaný a odsúdený

TOPOĽČIANKY 26. januára 2024 – V Topoľčiankach policajti zastavili auto s mužom, ktorý bol v minulosti za drogy stíhaný, odsúdený a toho času je v podmienke. Ako informovala Polícia na svojej Facebook stránke Polícia SR – Nitriansky kraj, muž sa nepoučil a v drogovej činnosti pokračoval.

V Topoľčiankach policajti zastavili auto s mužom, ktorý bol v minulosti za drogy stíhaný a odsúdený.

Podľa ďalších informácii policajti zo Zlatých Moraviec počas nočnej služby spozorovali v obci Topoľčianky vozidlo Ford Focus, ktoré malo poškodené zadné ľavé svetlo na vozidle. „Z uvedeného dôvodu vozidlo zákonným spôsobom zastavili a vodiča skontrolovali. Vodič predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku vozidla a občiansky preukaz. Na sedadle spolujazdca sedela osoba, o ktorej mala policajná hliadka vedomosť, že sa pohybuje v kruhoch drogovej trestnej činnosti, za ktorú už bola stíhaná, odsúdená a je v podmienke. Policajti ho vyzvali aby preukázal svoju totožnosť,“ priblížila Polícia.

Policajti zistili, že ide o 30-ročného muža, ktorý javil známky požitia omamných a psychotropných látok a po celý čas sa správal nervózne a mal rozšírené zreničky. „Pri otázke či požil alkohol alebo inú návykovú látku policajtom odpovedal, že je užívateľom drog, a že v priehradke pred sedadlom má nádobu s marihuanou. Následne ju policajtom dobrovoľne vydal. Povedal im, že si to tam pred nimi ukryl, keď ich spozoroval,“ dodala Polícia.

Policajti muža zadržali a boli s ním vykonané ďalšie procesné úkony. „Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a veci, ktoré vydal poputujú na expertízne skúmanie,“ uzavrela Polícia.

zdroj: Facebook Polícia SR – Nitriansky kraj, foto: pexels.com

Pozrite si aj:

Related Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email