Kam sa vydať na výlet v okolí Zlatých Moraviec?

Plánujete dovolenku na Slovensku, no neviete, ktoré mesto by vám poskytlo kombináciu zábavy, historických pamiatok a pekných prírodných zákutí? Zlaté Moravce sú jednou z možností, ktorá poteší každé cestovateľské srdce. Čo všetko v tomto meste vidieť? Spísali sme pre vás tipy, ktoré stoja za to.

Kam sa vydať na výlet v okolí Zlatých Moraviec?

Na cestu sa dobre pripravte

Na každú cestu je dobré pripraviť si zoznam miest, ktoré chcete vidieť. Keď si ich spíšete, máte istotu, že nič nevynecháte. Následne si vybavte ubytovanie v Zlatých Moravciach, ktoré vám poskytne komfort aj všetky požadované služby. Keď toto všetko zvládnete, môžete bez väčších problémov vyraziť.

Turistika v prírode

Zlaté Moravce a okolie poskytuje množstvo zaujímavých prírodných miest, kde si užijete jednoduchú aj mierne náročnú turistiku. Pre každého, kto by chcel skôr jednoduchú prechádzku, je to vrch Benát, ktorý sa radí medzi turisticky najnavštevovanejšie sopečné vrchy. Po ceste na vrchol sa nemusíte báť, že by ste sa stratili. Do cieľa vedie niekoľko turisticky značených trás.

Pri ceste hore sledujte okolitú prírodu. Všímať si môžete krásne farebné kvety či dokonca chránené druhy rastlín.

Skvelá je takisto prechádzka k Hrušovskému hradu, zrúcanine, z ktorej máte krásny výhľad na okolie. Ak by ste nechceli ísť pešo, môžete si požičať kolobežky a zažiť trochu adrenalínu. Prípadne využite cyklotrasy vedúce z Topoľčianok či z okolitých obcí.

Približne 10 km od Zlatých Moraviec môžete ísť aj na turistiku na Veľký Lysec. Ide o nevysoký vrch, ktorý je súčasťou pohoria Tribeč. Výstup je ľahký, takže je vhodný aj pre rodiny s deťmi. Milovníci bicyklov si môžu požičať horské bicykle a užívať si horskú cyklistiku.

Tip: Ak by sa vám k tejto atrakcii nechcelo dochádzať, môžete si vybaviť iné ubytovanie na Slovensku, ktoré bude v jej blízkosti.

Kam sa vydať na výlet v okolí Zlatých Moraviec?

Trochu histórie a umenia

Ak by ste neboli na turistiku a chodenie po vrchoch, stavte na historické pamiatky. Jednou je Kaštieľ Topoľčianky, ktorý disponuje nádherným rozsiahlym parkom. Dnes ide o múzeum, hotel, reštauráciu a kongresové centrum. V minulosti bol kaštieľ letným sídlom Habsburgovcov.

Inou alternatívou je Prírodná galéria umeleckej keramiky, ktorý sa nachádza v areáli neoklasicistického Kaštieľa Pustý Chotár v obci Beladice. V interiéri nájdete niekoľko stálych expozícií, no tešiť sa môžete aj na zaujímavé workshopy. Viac informácií o ich konaní nájdete na oficiálnej webovej stránke.

Zaujímavé atrakcie

Okrem všetkých spomenutých si môžete užívať aj ďalšie zaujímavé atrakcie v blízkom okolí ako Arborétum Mlyňany, Národný žrebčín – múzeum chovu koní či Topoľčiansku zubriu zvernicu. Prežite dovolenku v Topoľčiankach s úsmevom na tvári. Vybavte si výhodné ubytovanie cez najväčší ubytovací portál Hauzi a zažite nové dobrodružstvá.

Foto č. 1: Autor: János Korom Dr., CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8999521
Foto č. 2: Autor: Mutichou – Vlastné dielo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62486486

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email